fantasiperuk.

Idag har det fallit snö över Stockholm hela dagen och jag tycker om det. Det ger en väldig mys-känsla! Dessutom så har jag fått reda på att det ska bli väldigt kallt uppåt landet i helgen och nästa vecka vilket jag också tycker om väldigt mycket för att vi åker till lindvallen på söndag för en veckas visit över jul. Och om det inte är kallt, ruskigt kallt och snö då hade det inte varit skoj!

 

Idag har jag även blivit klar med min fantasiperuk som jag knepat ihop. Vi har haft det som projekt i skolan under tre veckor och imorgon har vi insmikning. Så, vi började för tre veckor sen med att ta mått på våran modell och började göra en stomme. Den tillverkade vi med tapetklister, gasbindor och tyg. KLETIGT men väldigt kul!

 

Sedan började vi med att bygga upp våran "form" vi ville ha på våran frisyr som vi hade skissat ned. Vi formade stålstråd som vi sedan limmade fast med tyg och tapetklister. Tålamodskrävande, men väldigt kul! Sedan fortsatte vi med en tunnare ståltråd som vi skapade ett "rutnät" med.

 

 

Efter att rutnätet var klart så skulle vi fylla upp hålrummen återigen med tyg och vårat underbara tapetklister.

Efter det, för att tyget inte skulle lysa igenom när vi började med vårat "hår" så la vi på "spill" (när man borstade ut linet som vi blekt och färgat så fick man spill, typ som när man borstar sitt eget hår och rensar hårborsten efteråt.) det använde vi med tapetklistret och la på hela peruken.

 


Efter det, och mycket torktid så borstade vi ut lin, försökte få ut så fina, hårliknande bitar som vi sedan limmade på. Jag har valt att använda lite grå/silver inslag.

 

Under den delen torkade så började jag göra "rullar", ser ungefär ut som spolar. Som var väldigt poppis på 1700-talet. Och sedan lockade jag många slingor som jag sedan limade på, alltihop!Nu var själva peruken klar. Men dekoration och pynt kvar!
yey.

 

Jag valde att använda tre plymer, en svart och två benvita.

Jag gjorde egna rosetter, tre stora och två små. De tre stora hamnade baktill och de två små hamnade fram ihop med mina pärlor!

 

 

Såja. Nu är den klar.

Jag är nöjd med resultatet. Nu börjar det flöda idéer för hur nästa ska se ut!

Och imorgon ska den smikas in. Mera bilder kommer när jag har tillgång till dator nästa gång.

 

Vad tycker ni?
pillpill.

Hej! 
Jag blev tyvärr inte klar med min peruk idag. Men den tar form och kommer nog bli fin när den är klar och insminkad. Så imorgon lovar jag att det kommer upp bilder från början till slut. 
SÅ., godkväll alla fina.

Hej.

Det var länge sen sist. Kan bero på mitt icke engagemang för tillfället. MEN, imorgon kommer ni få se min fantasi peruk som jag jobbat med under två veckor på skolan. Imorgon är det "pynt" dags och jag hoppas resultatet blir bättre än vad det är nu.. Så som den ser ut nu så är jag inte helnöjd nämligen.
Och på onsdag ska den sminkas in på J. Jag tror att jag först då kommer bli supernöjd. 
1700-tals peruker överlag är ju väldigt fina men samtidigt så konstiga. Att det kunde vara modernt?
Att man ville ha en sån hög peruk så man fick rygg- och nackproblem! 
Jaja, riktigt så hög är inte min. 
Vad tyckte ni om min köttiga ryggrads bild? 
I LIKE IT!
kika in imorgon!

ryggrad.

 

cool!

 

Modell - Niki. Å. myspace/yrlamusic

Fotograf - Nicole Engevi.

Smink och hår -  Ida Mattsson.
RSS 2.0